Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eșec pentru România! Am pierdut locul în Consiliul de Securitate ONU. Reacția lui Iohannis

Friday, 07 June 2019, 19:58 Sursă: REALITATEA.NET

Țara noastră a concurat cu Estonia pentru această poziţie, iar ţara baltică a obţinut mai multe voturi. Rezultatul a provocat reacţia dură a preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat un atac la adresa Guvernului. 

Klaus Iohannis a reacţionat, după ce România a pierdut poziţia de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Şeful statului a afirmat că a luat cu regret notă de acest fapt, precizând că apreciază efortul depus de diplomaţia română.

Preşedintele Iohannis „a luat notă, cu regret, de faptul că România nu a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, în urma votului care a avut loc vineri, 7 iunie a.c., în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York”, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„În ciuda demersurilor diplomaţiei române - care a reuşit să obţină un număr considerabil de angajamente de susţinere din partea statelor membre - o serie de declaraţii politice nediplomatice, iresponsabile şi contraproductive, contrare unor poziţii tradiţionale de politică externă ale statului, formulate fără mandat şi în afara competenţelor lor de unii reprezentanţi de nivel înalt ai autorităţilor române - faţă de care Preşedintele României a luat poziţie fermă la momentul producerii lor - au condus la alienarea sprijinului deja exprimat de unele state partenere şi la reticenţă faţă de candidatura României. Eforturile diplomatice depuse au fost, astfel, boicotate, fiind creată impresia, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate a României faţă de dosare de politică externă importante, sensibile şi complexe”, completează sursa citată.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ