Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea: Epoca Iohannis, mai rea ca epoca Băsescu. Nu există funcția de tătuc!

Monday, 14 May 2018, 14:00 Sursă: REALITATEA.NET

”Vreau să vă spun că nu există funcția de tătuc. Se spunea că epoca Băsescu este cea mai rea. Vreau să vă spun că epoca Iohannis este mai rea ca epoca Băsescu”, a spus Liviu Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să sune la primul ministru dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, a declarat luni premierul Viorica Dăncilă, referindu-se la convocarea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu de către şeful statului la Palatul Cotroceni.

"Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru, aşa este normal. Dânsul (n.r. Klaus Iohannis) hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune.Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuiesc respectate de toată lumea", a declarat Viorica Dăncilă la Parlament, unde a participat la şedinţa BPN al PSD.

Viorica Dăncilă a precizat că Teodor Meleşcanu a discutat cu ea.

"Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge, Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva in care nu am fost întrebată", a menţionat premierul. Premierul Viorica Dăncilă consideră că ultimele declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis la adresa sa sunt ameninţări.

"Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare", le-a declarat Dăncilă jurnaliştilor, luni, la Parlament. Întrebată dacă se teme de o posibilă plângere penală, posibilitate avansată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul a spus:

"Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice este posibil". Viorica Dăncilă speră totuşi să nu se întâmple un astfel de lucru. "Totuşi, trăim într-o ţară care trebuie să aibă şi democraţie", a spus aceasta.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ