Dragnea:"E mult mai bine ca bancherii să fie mai puțin guralivi"

Friday, 15 March 2019, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pentru că reprezentanții domeniului bancar s-au tot plâns că adoptarea taxei pe lăcomie le va afecta afacerile, petru că vor crește costurile creditării, șeful PSD a găsit soluția:"Să fim mai puțin guralivi!"

Liviu Dragnea, le cere reprezentanților băncilor și asociațiilor din domeniu să fie mai rezervați. Declarațiile liderului PSD vin după ce Asociația Română a Băncilor a declarat că prea desele schimbări ale legislației în domeniul bancar au dus la scumpirea creditelor.

„Eu m-aș bucura, cu tot respectul pe care îl port acestei bresle, să fie puțin mai rezervați. M-aș bucura. Nu-mi permit să le spun altceva. Știu că ministrul de finanțe a avut întâlniri cu Asociația Băncilor, domnul Tăriceanu - care nu era în grevă atunci - a avut o întâlnire cu asociația română a băncilor... Eu am avut întâlniri de lucru cu colegi din Guvern, cu doamna  premier și vicepreședintele BNR Georgescu pentru a găsi cea mai bună formă care să ne păstreze nealterate obiectivele pe care le-am avut în vedere: creditarea să meargă în economia reală și să contribuie la creșterea economică. Din câte știu se pare că va fi o soluție agreată de ambele părți. Dar spun din nou. E mult mai bine să fie mai puțin guralivi, să fim mai puțin guralivi toți în domeniul acesta, care este un domeniu sensibil. Pe noi ne interesează ca gradul de inermediere bancară să crească, ca dobânda de la depozit și dobânda la debitare să fie mai mică - așa cum este și în UE -. Ne interesează să stimulăm ca băncile să finanțeze creșterea economică. Cred că mai puțină politică în speța asta ar fi mai bine pentru toată lumea”, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri