Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea, declarații despre protocoale și ieșirile lui Toader

Friday, 26 October 2018, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea a declarat, vineri, referitor la precizările Parchetului General că protocoalele Parchetului cu SRI au fost încheiate în baza unei hotărâri de guvern din martie 2005, că o hotărâre de guvern nu înseamnă bază legală, ele fiind "sub lege".

"Nu, nu știam de ce spuneți (de hotărârea de guvern din 30 martie 2005 privind protocoalele -n.r. ). Nu văd ce să comentez eu. Dacă este vorba de hotărâre de guvern, asta nu înseamnă bază legală, hotărârea de guvern e sub lege și oricum nu influențează cu nimic abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor", a declarat Liviu Dragnea.

Conflicte pe mai multe teme cu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că România nu e pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene în actuala situație politică. Liviu Dragnea a replicat cu un atac violent la adresa colegului din coaliție.

”Trebuie să vedem dacă ne putem așeza la aceeași masă să avem obiective comune. Trebuie să primesc răspuns la afirmația care se referă la incapacitatea României de a asigura președinția Consiliului. E o afirmație foarte serioasă, dacă există argumente, trebuie să le discutăm, dacă nu există, trebuie să nu mai existe astfel de afirmații. Guvernul e pregătit, Camera Deputaților e pregătită. Trebuie să nu ne jucăm cu vorbele.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea pare să îi fi decis soarta lui Tudorel Toader! Asta reiese din ultima declarația a liderul social-democrat, care s-a arătat deranjat de afirmațiile ministrului Justiției. Toader a spus că Ministerul Justiției a elaborat proiectul codurilor penale în limitele deciziilor CCR și directivelor UE, dar acesta a fost modificat de Parlament și din acest motiv a dost declarat neconstituțional în multe articole de CCR.

Dragnea l-a pus la punct și pe Călin Popescu Tăriceanu, după ce liderul ALDE a declarat că Toader trebuie să rămână în Guvern. Dragnea a făcut o aluzie la o apropiere a lui Tăriceanu de Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni.

”Trebuie să cântărim. Domnul Tăriceanu spune că trebuie să rămână, domnul Iohannis spune că trebuie să plece. E vorba despre două personalități pregnante și noi trebuie să cântărim. Dacă și domnul Tudorel Toader ne ceartă, mai e unul pe listă. Să se așeze la coadă.”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea despre finanțarea USR

USR a analizat propunerea ALDE ca persoanele care au semnat protocoale să fie demise și consideră că acestea nu pot fi sancționate, însă ar trebui să își dea demisia toți cei care au provocat modificări declarate neconstituționale aduse legilor justiției.

Liviu Dragnea le răspunde celor de la USR și pune procurorii să ancheteze finanțarea Uniunii.

”Până când acest partid de extremă dreapta va rămâne singur, până atunci parlamentarismul există. Ei trebuie să dea răspuns pentru finanțarea partidului. Acum au protecție, poate se va găsi un procuror care să ancheteze aceste lucruri, pentru că există ilegalități. Nu i-am auzit țipând despre articolele declarate neconstituționale și care au avut efecte asupra românilor.”, a declarat Liviu Dragnea.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ