Dragnea îi răspunde lui Iohannis: "Nu poți să jignești în asemenea hal. E o doză de antisemitism”

Thursday, 26 April 2018, 21:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Nu am plecat pe ascuns. Am discutat cu premierul Netanyahu ce am vorbit şi la o vizită precedentă, investiţii economice, investiţii în agricultură.. Eu nu am spus niciodată că eu sau Guvernul am decis că ambasada s-a şi mutat. Eu mă aştept de la preşedintele republicii, că aşa îşi spune, să se uite pe memorandum, unde scrie clar că este vorba despre intenţia de a muta ambasada. Preşedintele nici nu a vrut să vadă memorandumul, dar a ieşit cu o declaraţie violentă, auzit tot felul de alegaţii. Tot ce am făcut este să fac ce pot, cât pot, pentru România", a spus Dragnea, la Antena 3.

Şeful PSD a mai spus: "Da, recunosc, am o relaţie foarte bună cu premierul Netanyahu. Este asta o infracţiune? Dacă am relaţia bună, nu  o am pentru mine personal".

"Nu am nevoie să îl informez pe preşedinte când merg într-o vizită. Când merge el la reuniuni nu cred că cere acordul Parlamentului", a mai susţinut Dragnea.

Șeful PSD a vorbit și despre remarcile lui Iohannis la adresa sa:

"Nu poţi să jigneşti în asemenea hal. Nişte oficiali pe care îi acuzi că fac înţelegeri secrete cu nişte oficiali din România. Aşa ceva e inacceptabil. E o anumită doză de antisemitism. M-a jignit pe mine, pe doamna Dăncilă. (...) El nu a mai ţinut cont de nimic. E o problemă cu un semnal a ceea ce se întâmplă în România. Eu nu am nevoie de acceptul preşedintelui, când primesc o invitaţie, să merg în exterior. Am fost binevoitor cu el pentru a nu crea conflicte, în ultima perioadă. Nu ştiu dacă el a luat mandat pentru a merge la Consiliul European. El vorbeşte în numele României şi Parlamentul sau Guvernul trebuie să le pună în practică. El a ştiut că premierul merge în Israel. Mi-a spus că l-a informat că merge în Israel", a spus Dragnea , într-o intervenţie la Antena 3. 

Dragnea a susţinut că preşedintele este "foarte nervos şi deranjat" de prezenţa în Israel a sa, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a premierului Dăncilă.

"Nu vreau să avem conflicte pe această temă. Nu e o temă internă, ci globală. România are şansă să joace un rol important în acest moment istoric sau se poate ascunde în spatele unora sau altora (...)Trebuie să vedem ce e mai bine pentru România, avantaje şi eventualele riscuri.", a mai spus Dragnea.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri