Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Socrul premierului Ponta, Ilie SÂRBU, şi Viorel HREBENCIUC, URMĂRIŢI PENAL

Wednesday, 15 October 2014, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

Ilie Sârbu a ajuns la DNA Brasov miercuri dimineaţă, el fiind citat in dosarul in care trei judecatori sunt acuzati de retrocedari ilegale. Sârbu a ieşit după mai puţin de o oră, el spunându-le jurnaliştilor că nu a fost audiat, fără a face alte declaraţii. 

Viorel Hrebenciuc, care a fost adus la DNA cu mandat, a ieşit de la audieri după aproape două ore, el spunând că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri şi precizând că este acuzat de mai multe infracţiuni, pe care ”trebuie să le studieze” împreună cu avocatul său, potrivit Mediafax.

HREBENCIUC, la ieșirea de la DNA: Mi s-a ADUS la cunoștință calitatea de INCULPAT

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi deputatul Ion Adam şi trei judecători şi doi avocaţi, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole. La rândul său, deputatul Ioan Adam a fost, potrivit cv-ului, judecător la Judecătoria Brașov, intre 1983- 1995.

Surse citate de Realitatea TV spun că Gheorghe Sturdza Paltin, prin intermediul lui Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, a insistat să-i determine pe reprezentanții ROMSILVA, să nu mai facă apărări pentru ca eliberarea titlului de proprietate să fie cât mai rapidă pentru cele 43.227 ha de teren forestier sau să renunțe la judecată acolo unde deja s-au demarat procesele civile.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia, chemaţi la DNA în dosarul retrocedărilor

Din probele adunate de procurori rezultă că Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe Adam Crăciunescu prin intermediul lui Ilie Sârbu, senator, persoană cu foarte mare influență asupra directorului RNP Romsilva.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări în această cauză pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Deputatul PSD Ioan Adam a ieșit miercuri, în jurul orei 10,15, de la sediul DNA Brașov, fără să facă declarații despre scopul întâlnirii cu procurorii anticorupție. Avocatul acestuia a declarat presei că, împreună cu clientul său, au fost la DNA "pentru probleme profesionale confidențiale".

UN DEPUTAT ŞI TREI JUDECĂTORI acuzaţi de RETROCEDĂRI ILEGALE

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ