Denunțătorul lui Sorin Oprescu, trimis în judecată de DNA

Thursday, 04 April 2019, 20:11 Sursă: REALITATEA.NET

Bogdan Cornel Popa, director al Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, între 2011 și 2013, a fost trimis joi în judecată de DNA într-un nou dosar penal, alături de un alt fost director al instituției și de un economist.

Adaugă părerea ta

Cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu, iar Bogdan Cornel Popa și de luare de mită. Potrivit DNA, în mai 2012, directorul Popa ar fi acordat un contract (acord – cadru pentru 4 ani) în valoare de 5,8 milioane de lei pentru servicii de dezinsecție și dezinfecție.

”În cursul anului 2012, inculpatul Popa Bogdan Cornel, cu ocazia semnării acordului cadru menționat, a pretins de la reprezentanții societății respective, cu titlu de mită, un procent de 50% din valoarea, fără TVA, a fiecărei facturi ce urma să fie emisă iar ulterior, în perioada mai 2012 – septembrie 2015, a primit suma de 2.138.242 lei (ce reprezintă 40% din valoarea, fără TVA a fiecărei facturi)”, arată DNA.

Potrivit SEAP (site-ul guvernamental de licitații publice), contractul a fost semnat cu firma Wasval din Iași. Potrivit Ziarul de Iași, compania era administrată la acel moment de Valentina Tudurachi, soţia unui fost şef din SRI Iaşi. Ea este cumnata fostului ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Fostul director de la Palatele Brâncovenești, Bogdan Cornel Popa, a fost trimis în judecată și alături de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, în noiembrie 2015. În dosarul lui Oprescu, Popa este principalul denunțător al edilului. Dosarul bate pasul pe loc la Tribunalul București. Ultimul termen de judecată a fost pe 2 aprilie.

Bogdan Popa a fost susținut, în trecut, de fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și pentru postul de director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din București.