Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern: Vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor

Thursday, 08 February 2018, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Unde au apărut probleme, am cerut echilibrare ca nicio categorie să nu aibă de pierdut. Vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor cel puţin la nivelul din decembrie 2018", a precizat Viorica Dăncilă.

Ordonanţa de urgenţă vizează acoperirea din bugetul statului a diferenţei de salariu creată prin transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat pentru IT-işti, persoane cu dizabilităţi, sezonieri şi pentru cei care desfăşoară activităţi de cercetare- dezvoltare. 

Potrivit premierului, în cazul angajaţilor cu contracte part-time, CAS şi CASS se va reţine la valoarea venitului realizat, astfel încât să se asigure menţinerea venturilor brute a celor care deţine astfel de contracte.

În ceea ce priveşte salariaţii care sunt scutiţi de plata impozitului pe profit, premierul a spus că statul îşi va asuma plata prin mecanism simplificat. "Vor beneficia angajaţii ai căror angajatori nu au reuşit să menţină salariile la nivelul din decembrie 2017", a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, în cazul şomerilor şi salariaţii în concediu medical care primesc indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, baza de calcul va fi redusă la 35% din salariul mediu brut corespunzător zilele lucrătoare la venitul realizat.

"În perioada următoare o să ne asigurăm ca legea să îşi atingă obiectivul", a mai spus prim-ministrul Dăncilă.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ