Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă, atac la Iohannis și Opoziție, în discursul din Parlament

Wednesday, 28 November 2018, 14:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Vin astăzi în Parlament cu un mesaj de pace și unitate pe care îl adresez  tuturor românilor. Centenarul este despre celebrarea idealului național, despre înaintașii noștri, despre valorile care au unit românii și despre omagierea faptelor de eroism a celor care s-au jertfit pentru România Mare. Am convingerea că Centenarul trebuie să unească. Eu cred în consens, în echilibru și în cooperare. Vedem cu toții că sunt situații în care e greu să se ajungă la un consens. Orgoliile politice nu au loc. Diferențele politice nu trebuie să ne pozeze pe poziții diferite. Celor care reprezintă România le-aș recomanda ca indiferent de opiniile lor politice să se gândescă la poziția noastră europeană, nu doar la interesele lor politice.(...) Poți să critici, să îți exprimi nemulțumirile, dar ca român trebuie să dai dovada de responsabilitate în declarații. Ca om politic ai obligația să militezi ca țara ta să fie tratată cu respect", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a stârnit ropote de aplauze în Parlament atunci când a adresat un mesaj de pace către Klaus Iohannis.

„Adresez un mesaj de pace politică și către președintele Klaus Iohannis. Am convingerea că, indiferent de mizele pe care le avem, avem datoria de a coopera, de a colabora între noi. Este o datorie față de orice miză personală. Este o datorie față români și față de România. Este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la 100 de ani de la Marea Unire. (...)  Interesul național trebuie să primeze în fața interesului politic.”, a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat o serie de atacuri la Coaliţia de guvernare, în discursul susţinut de la tribuna Parlamentului, în cadrul şedinţei festive de Centenar.

"Nu ne-a fost simplu sa ajungem aici si tocmai de aceea, la fel ca acum un secol, romanii au mari sperante pentru viitorul tarii noastre si asteptari indreptatite de la cei care o conduc. Cu atat mai mult, de Centenar, romanii asteapta o guvernare la inaltimea mostenirii care le-a fost incredintata. Vor lideri politici responsabili, care sa isi propuna obiective pentru Romania, nu pentru interesele lor vremelnice. Romanii inteleg ca prosperitatea noastra depinde de alegerile pe care le facem. (...) Este timpul sa inteleaga acelasi lucru si majoritatea politica si parlamentara", a declarat Iohannis.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ