Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Viorica Dăncilă nu va fi premier. O spune Tăriceanu

Tuesday, 23 January 2018, 09:07 Sursă: REALITATEA.NET

Despre cum va arăta noul guvern nu are rost să insist. În linii mari, cam la fel. Principalele susținătoare ale liderului PSD, Carmen Dan și Olguța Vasilescu, rămân. Rămâne poate și Bodog, dacă tot a scăpat, la mustață, de toate remanierile. Și mai știm un lucru despre noul cabinet: va avea în componență și cerecetați penal. 

Despre rolul premierului ne-a oferit detalii Călin Popescu Tăriceanu. ,,Premierul viitorului Guvern va fi, mai degrabă, cum trebuiau să fie şi cei anteriori, şi trebuiau să înţeleagă această chestiune, un fel de administrator'', a explicat șeful ALDE.

Tăriceanu vine și cu argumente: ,,El nu este acolo ales de cetăţeni, nu a participat la alegeri pentru a a avea legitimitatea să conducă Guvernul (...) Noi suntem într-o situaţie nefirească în care a trebuit altcineva (altcineva decât preşedintele partidului care a câştigat alegerile - Liviu Dragnea) să fie prim-ministru.'' 

Aici e baiu. După un an de guvernare, liderii coaliției majoritare, deși conduc din umbră un guvern de marionete, nu s-au resmnat cu ideea că LEGEA interzice unui cercetat penal să ocupe funcția de prim-ministru, așa că au permis altor cercetați penali să intre în noul guvern.

Corupția este pedigree în PSD. Cu excepția lui Mircea Geoană, toți lideri importanți ai PSD au fost sau sunt  cercetați penali, iar unii au ajuns chiar și după gratii.

În ceea ce privește guvernarea, ce poți spune? Se vede cu ochiul liber. Două guverne, cu răspundere limitată,  într-un an, care  s-au remarcat prin lipsă de viziune economică și multă ,,țopăială fiscală''. Urmează al treilea: Guvernul Dăncilă. Asta da performanță!

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ