Dan Vasile Mihale: Iohannis, Barna, Dăncilă și Tăriceanu, prezidențiabilii gafelor

Friday, 16 August 2019, 11:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Minivacanța de Sfântă Mărie începută și, probabil, finalizată cu imense cozi pe Autostrada Soarelui și pe DN1, situație ultra cunoscută și excesiv mediatizată, a scos la iveală, încă o dată, mediocritatea și superficialitatea clasei politice românești. Gafă după gafă, la cel mai înalt nivel, adică la nivelul celor care își doresc să ajungă la Cotroceni.

Și Iohannis, și Dăncilă au gafat, ''glorios'', chiar de Sfântă Mărie. Iohannis, aflat la Constanța, la Ziua Marinei Române, nu a văzut cum un soldat american, aflat la paradă, s-a prăbușit lângă el. Nicio reacție, nici măcar după ce soldatul a fost scos din dispozitiv pe targă. A fost atât de concetrat pe citirea discursului SCRIS, încât nu a pomenit despre incident nici măcar după ce s-a relaxat cu o baie de mulțime. No comment!

Viorica Vasilica Dăncilă a continuat tradiția partidului și a stat departe de Iohannis de Ziua Marinei Române, dar a avut un mesaj halucinant pentru români. Aflată la Putna, la slujba de Sfântă Mărie, unde au participat 25 de mii de pelerini, Dăncilă a fost întrebată ce la transmite românilor, iar aceasta a răspuns sec: 'Cu foarte multă liniște și încredere că oamenii au credință și se roagă pentru binele poporului român, că ura va fi însoțită de solidaritate și că oamenii care cred sunt oameni mai buni și care nu fac rău semenilor lor.' Nefericită asociere între ură și solidaritate și, în general, o propoziție lipsită de conținut. 

Nici Tăriceanu nu stă mai bine în ceea ce privește gafele. După ce s-a gudurat pe lângă Ponta ca să obțină imunitate parlamentară și după 2020, Tăriceanu a dat un lung interviu pentru Mediafax în care s-a dat mare că ALDE nu este 'cățelul care nu se dă dus de la măcelarie'.  Ba fix asta este, dar Tăriceanu a rămas ancorat într-o realitate paralelă.

"Oxigenat", probabil, de inițiativa Gabrielei Firea - Pandele privind introducerea vinietei Oxigen și obosit de atâtea lupte imginare, acesta și-a reiterat sprijinul pentru doamna Pandele și, implicit, către PSD. Asta da reacție de dulău "vegetarian"!

Despre domnul Barna nu sunt prea multe de spus. A gafat din momentul în care a decis să se înscrie la prezidențiale, dar și când s-a asociat cu Cioloș. Gafează și când îl atacă pe Iohannis pe teme care nu-i pot fi imputate președintelui, dar și când se îmbată cu apă chioară că îl poate învinge pe acesta într-un eventual tur doi.

În concluzie, dacă aceștia sunt primii patru prezidențiabili în preferințele electoratului, ce pretenții să mai ai? 

 

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri