Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Amenințat de Dragnea și sfidat de Dăncilă, Iohannis contraatacă dur

Friday, 27 April 2018, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Plecarea precipitată a premierului marionetă Viorica Vasilica Dăncilă și a președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea în Israel a generat un val de critici și a dat naștere la o serie de speculații. 

Oficial, Dragnea a plecat în Israel la invitația premierului Benjamin Netanyahu pentru a aniversa 70 de ani de declararea Independenței Statului Israel și pentru a marca 70 de ani de ani la stabilirea relațiilor diplomatice româno-israeliene. Neoficial, motivele sunt necunoscute deoarece decizia mutării ambsadei este, exclusiv, prerogativa Președinției, potrivit Constituției în vigoare.

Plecarea doamnei Dăncilă este și mai suspectă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat marţi în timpul unei conferinţe de presă că nu are de făcut niciun anunţ cu privire la programul premierului Viorica Dăncilă. Întrebat dacă aceasta va pleca în Israel miercuri, Barbu a ezitat şi a pasat informaţiile referitoare la program către biroul de presă. Primele informații au apărut cu câteva ore înainte de plecarea premierului în Ierusalim. În documentul de la Palatul Victoria, nu se preciza însă nimic despre demersurile oficiale pentru mutarea ambasadei la Ierusalim, ci doar se menţiona că "discuțiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun.''

Vădit iritat și scandalizat de plecarea celor doi, președintele Iohannis a invitat-o vineri pe Viorica Vasilica Dăncilă la Cotroceni pentru explicații, doamna nu a onorat însă invitația, motivând că are o altă agendă. Ce convenabil! Reacția doamnei trădează teamă, dar și sfidare. Atât doamna Dăncilă, care nu face nimic fără girul lui Dragnea, cât și liderul suprem al PSD profită, din plin, de reacțiile întârziate ale președintelui și îi râd în nas. Ăsta este motivul pentru care doamna Dăncilă și-a permis să nu onoreze invitația la Cotroceni.

Dragnea, care vrea să-l transforme pe Iohannis într-o marionetă, prin limitarea prerogativelor, și care a declarat, public, că ,,am fost prea binevoitori cu președintele și că nu mai putem continua așa'' îl amenință pe președinte pentru că le-a blocat demersul de revocare a lui Kovesi. Jupânul Dragnea sacrifică tot în luptă, chiar și diplomația română. Nu mai contează mijloacele și nici pagubele colaterale, ci doar rezultatele.

Iohannis contraatacă în forță și cere demisia Guvernului Dăncilă, pe motiv că premierul nu face față responsabilităților funcției. "Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid şi în acest context îi retrag încrederea şi solicit, public, demisia premierului Viorica Dancilă " a afirmat preşedintele. "Au trecut aproximativ 3 luni de guvernare şi trag o concluzie, că doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă astfel guvernarea intr-o vulnerabilitate pentru România," a concluzionat Iohannis.

În sfârșit, o mișcare de președinte jucător. Este de văzut cum va contracara coaliția PSD-ALDE, având în vedere că cererea președintelui nu are niciun efect juridic.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ