Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacian Cioloş, explicaţii pe Facebook "despre buget, oieri și anti-fumat"

Wednesday, 16 December 2015, 20:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Despre buget, oieri și anti-fumat

Parlamentul României a adoptat astăzi (miercuri, 16 decembrie, n. red) bugetul de stat pentru anul viitor. Dacă nu ar fi fost adoptat bugetul, am fi riscat foarte mult. În ciuda limitărilor existente și a perioadei scurte avute la dispoziție, consider că am reușit să construim un buget echilibrat ce are ca priorități educația, sănătatea, cercetarea și investițiile. Vă pot asigura că vom face toate eforturile pentru a garanta transparența execuției bugetare, în așa fel încât cetăţenii să ştie cum sunt întrebuințate fondurile publice.

În ceea ce privește încurcătura birocratică legată de problema oierilor (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic), în ședința de Guvern din această dimineață am decis suspendarea efectelor acestei legi, rezolvând astfel parțial această problemă, urmând ca până în aprilie Guvernul și Parlamentul să găsească o soluție pe termen lung.

Referitor la interzicerea fumatului în spațiile închise și solicitarea publică adresată Guvernului de a interveni în favoarea adoptării acestei legi: susțin pe deplin acest proiect anti-fumat (deși nu am avut ocazia să fiu implicat în calitate de premier, ci doar ca simplu cetățean). Vă asigur că vom face tot ce este necesar ca legea să fie aplicată imediat după promulgare. Consider că această lege este un lucru foarte bun pentru cetățeni. Eram una din ultimele țări din UE care nu aplica această lege. Când vorbim de spații publice trebuie să ne gândim la interesul public. Este un pas spre o gândire sănătoasă, o Românie mai sănătoasă!", a scris Cioloş pe reţeaua de socializare.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ