Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum face Ponta rectificarea pentru Cotroceni. Cât i-a luat lui Băsescu şi cât i-a dat lui Iohannis

Thursday, 30 July 2015, 10:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Pentru Administrația Prezidențială, 10 milioane de lei în plus. Cât au cerut. Nu am tăiat niciun leu. Nu-mi place şi nu folosesc puterea guvernamentală pentru şicane. Atât au cerut, atat le-am dat. Președintele țării trebuie să facă deplasări și trebuie să aibă banii de protocol necesari", a spus Ponta, marţi, în şedinţa de Guvern.

Inițial, Administrația Prezidențială a avut un buget de deplasări externe de 4,9 milioane lei, adică peste 1,1 milioane euro, cu circa 10% mai mult decât în 2014, în mandatul lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, în septembrie 2014, conform proiectului de rectificare, bugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost diminuat cu 1,3 milioane lei.

Pe de altă parte, Traian Băsescu s-a mai plâns de lipsa fondurilor, în 2014. Când Guvernul Ponta 3 a depus jurământul, în martie,  fostul şef de stat le-a spus miniştrilor că nu are şampanie, întrucât premierul i-a dat un buget foarte mic:

 "Salut revenirea la guvernare a UDMR-ului, vechi aliat şi un aliat de nădejde atunci când te-ai înţeles cu ei, vă pot spune din proprie experienţă. Şampanie n-am, că premierul mi-a dat un buget foarte mic. Vorbiţi să vă dea la Palatul Victoria", a mai spus Traian Băsescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ