Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cu rectificarea la PSD. Dragnea:Am aflat toţi că nu se taie bani de la niciun minister

Monday, 27 July 2015, 12:26 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este firesc ca prim-ministrul și ministrul Finanțelor să prezinte conducerii PSD proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară, explicând că PSD sprijină acțiunile Guvernului și este bine să fie informat, scrie Agerpres. La finalul şedinţei. Dragnea a anunţat că în şedinţă, PSD a aflat că de fapt, nu se taie bani de la niciun minister,  fiind de fapt, un excedent bugetar.

Update 14:00 "Azi a fost prima sedinta a BPN de dupa CExN. Am avut două componente principale ale discutie. Unele masuri guvernamentale si o componenta mai mica de organizare in partid.

Am disctat despre rectificarea bugetara pe care Guvernul vrea sa o adopte maine. Este un lucru firesc ca pentru masuri importante pe care Guvernul vrea sa il adopte sa existe o discutie in partid si in coalitie. Toti membri BPN au fost de acord, au primit raspunsuri. 

In alegeri merg partide. Partidele merg cu un program de guvernare despre care spun ca Guvernul le va sustine. 

Azi am aflat toti ca nu se taie din bani de la niciun minister, dimpotriva exista un excedent bugetar. Nu se taie bani de la Sanatate, nu se taie bani de la Educatie, dimpotriva. In ceea ce priveste masurile din domeniul social, vor fi finanatate, inclusiv alocatiile"

 Iată primele declaraţii ale lui Liviu Dragnea, de la începutul şedinţei:

"Am văzut o oarecare stare de nervozitate că în cadrul BPN al PSD prim-ministrul și ministrul de Finanțe prezintă proiectul de ordonanță privind rectificarea. Este un lucru convenit cu prim-ministrul, este o stare de normalitate, PSD sprijină acțiunile Guvernului și pentru asta este bine să fie informat, pentru că ordonanța de rectificare practic este un act normativ care contribuie la continuarea dezvoltării economice a acestei țări. Este firesc ca PSD să fie informat pentru a putea sprijini și public, și în teritoriu acest act foarte important, este vorba de o rectificare pozitivă, sunt mai mulți bani la buget, care trebuie realocați pentru a continua atât programele sociale, cât și programele de investiții", a spus Dragnea la începutul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a adăugat că luni după-amiază, în ședința coaliției de guvernare, se va discuta din nou despre acest proiect de rectificare, pentru că "există un parteneriat corect și firesc" între partidele care formează coaliția și Guvernul.

Dragnea a precizat că în ședința BPN ministrul Muncii Rovana Plumb va prezenta calendarul pentru elaborarea și dezbaterea publică a legii salarizării și vor fi discutate, de asemenea, și câteva chestiuni de organizare internă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ