Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu: Nițu a târât Parchetul General într-o frecție politicianistă.Trebuia să respingă plângerea

Thursday, 19 March 2015, 23:01 Sursă: REALITATEA.NET

"O prostie. Eu știu foarte bine cazul. În aprilie 2014, a fost Comisia aia 'Nana', doamna Gabriela Firea, o tânără ambițioasă, a devenit purtătorul de cuvânt al comisiei. A ieșit Traian Băsescu și a zis chestia aia. E foarte important. Era o hârjoneală politică, era o metaforă. În cazul acestei declarații, sunt două lucruri cu care nu sunt de acord, în interpretare: e o declarație normală. M-am plictisit că 'politicienele trebuie menajate', că și ea dă și, doi, în cazul de față, din punct de vedere electoral, Gabriela Firea a depus o plângere. Nu avea ce căuta urmărirea penală aici. Domnul Nițu a târât Parchetul General într-o frecție politicianistă. Politicienii spun unii despre alții sute. E un joc (...) Parchetul General trebuia să respingă plângerea (...) Tiberiu Nițu a făcut o mare greșeală. De regulă, procurorii nu se amestecă", a declarat Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul a criticat deținerea certificatului de revoluționar, de către Tiberiu Nițu, și a contestat, totodată, declarația procurorului general, pe baza căreia a obținut acest document, care i-a adus lui Nițu o serie de avantaje materiale.

"Nu mai zic că trebuia să meargă la DNA, la care se adaugă apelul, un apel din 2013, pe care îl fac către Nițu, să renunțe la certificatul de revoluționar. Domnul Tiberiu Nițu a fost soldat în termen, a fost adus, la televiziune, din câte am înțeles, că pe 16, domnia sa, în declarația prin care cere certificatul de revoluționar, care i-a adus și patru ha de teren, e un avantaj material. Spune așa, în noaptea de 21 spre 22 decembrie: 'am tras în teroriști'. Încă o dată, în noaptea de 21 spre 22. L-am sunat pe Stonescu. Domne, nu aveai cum să tragi, era Ceaușescu, trăia, nu avea cum (...) Pe baza acelei declarații, a luat asta. Dar ca soldat în termen nu putea să fie erou. În 2013 și domnul Traian Băsescu l-a accceptat. Nu știu de ce. Nițu spune că a fost o negustorie cu Victor Ponta. Domnului Nițu trebuia să îi ceară atunci să renunțe la certificat. Nu știu de ce nu a făcut. Certificatul a venit cu niște avantaje: 8.000 de metri pătrați de teren intravilan, în județul Prahova", a mai spus Ion Cristoiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ