Consilierul din Mediaș "loveşte" din nou: câinii să latre noaptea în casa stăpânului, nu în curte

Tuesday, 01 March 2016, 10:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Este a doua inițiativă a lui Ciulea, după ce propunerea sa de operare a câinilor zgomotoși nu a fost acceptată de restul colegilor din Consiliul municipal.

Pentru că nu a reușit să-i facă pe câinii din oraș să latre încet, Ioan Ciulea revine cu o nouă propunere pe care o va înainta consilierilor în ședința care va avea loc la finalul acestei luni.

"Trebuie să dăm o hotărâre cu privire la această problemă. Vecinii care au câini care-i deranjează pe alții ar trebui să fie obligați să-i țină în casă, de la orele 22.00 până la 7.00 dimineața, iar în weekend să-i țină până la ora 9.00 în casă, pentru că sunt pensionari și copii care vor să mai doarmă. Urmează ca propunerea asta să o punem în aplicare și să o votăm", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Ioan Ciulea.

Consilierul din Mediaș este convins că, de această dată, propunerea sa "nu contravine legilor țării și nici protecției animalelor".

Ioan Ciulea propune amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei pentru proprietarii care nu își vor ține în case câinii gălăgioși. La a patra amendă, proprietarul ar trebui să rămână fără câine.

"Dacă acel câine face parte din familia respectivă, atunci, domnule, ține-l în casă. Fiecare casă are un hol. Eu am vorbit cu colegii mei și aproape 60-70% sunt de acord cu această propunere. Eu doresc să le dăm amendă la cetățenii care nu respectă această hotărâre, amendă între 5.000 și 10.000 de lei, ca să simtă proprietarul câinelui că trebuie să țină acest câine într-un adăpost. La a patra amendă, înstrăinăm câinele și am terminat balamucul", este de părere Ioan Ciulea.

În luna februarie, Ioan Ciulea a încercat, fără succes, să promoveze o hotărâre de consiliu local prin care propunea operarea câinilor zgomotoși, însă propunerea sa nu a fost acceptată de restul colegilor din Consiliul Municipal. În semn de protest, o iubitoare de câini din Mediaș i-a dăruit inițiatorului propunerii o pereche de dopuri de urechi, ca să nu mai audă patrupedele vecinilor.

Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu a anunțat atunci că este ilegală propunerea consilierului municipal de la Mediaș, fiind caz penal dacă cineva încearcă "secționarea corzilor vocale" ale câinilor, cu alt scop decât medical.

Ioan Ciulea a afirmat că are un câine în curte, însă a declarat că este "civilizat", "normal", "inteligent", și "nu deranjează vecinii" și așa își dorește să fie toți câinii din curțile oamenilor din oraș. Întrebat cum i-a venit ideea să propună un astfel de proiect, Ciulea a răspuns: "Locuiesc la curte și nu numai eu, personal, sunt deranjat de câini, și vecinii mei sunt deranjați de câinii vecinilor care au această problemă, care latră în neștire".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri