Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloș: ”PNL trebuie să îşi asume guvernarea pentru o Românie care are nevoie de stabilitate”

Friday, 13 March 2020, 00:50 Sursă: Realitatea.NET

„Cea mai bună soluţie e să avem partide politice responsabile care să îşi asume guvernarea ţării şi să nu facă jocuri politicianiste şi să nu facă calcule electorale – cât pierd, cât câştigă dacă demisionează unul şi vine altul – să nu avem jocuri de-astea individualiste – eu vreau să fiu prim-ministru cu orice preţ şi sunt gata să arunc ţara în aer dacă nu îmi iese jocul.

Eu ţin minte 2015, după accidentul de la Colectiv, când, la fel, lumea era epuizată, era în stradă, politicienii şi partidele politice îşi pierduseră credibilitatea în faţa oamenilor şi oamenii voiau un guvern responsabil. Şi atunci partidele nu şi-au asumat responsabilitatea, nu şi-au asumat responsabilitatea şi ştiţi care a fost urmarea cu guvernul tehnocrat.

Eu nu mi-aş dori să ajungem din nou într-o astfel de situaţie. Avem nevoie de un guvern asumat politic, de un prim-ministru care să vrea să guverneze. Pentru că domnul Cîţu, eu am vorbit cu dânsul acum două zile. Încercam, eram încă la Bruxelles, încercam împreună cu Comisia Europeană să văd ce soluţii putem găsi în situaţia asta de criză, să ne gândim şi la situaţia economică în paralel cu situaţia sanitară, am avut câteva discuţii şi cu dânsul şi l-am întrebat, pentru că auzisem zvonurile astea că s-ar putea retrage pentru că domnul Ludovic Orban vrea cu orice preţ să fie prim-ministru şi să nu cumva să-i scape din mână treaba asta.

Şi dânsul m-a asigurat că nu se pune problema, că se pregăteşte pentru intervenţia din Parlament, să-şi prezinte programul de guvernare şi că îşi asumă responsabilitatea asta şi uite ce vedem astăzi.

Avem un partid, PNL, care a zis că îşi asumă singur guvernarea, pentru că, apropo de asta, noi am fost arătaţi cu degetul că ne e teamă şi că nu vrem să intrăm la guvernare. Ba da! Vrem să intrăm la guvernare, suntem gata, nu pentru că vrem puterea cu orice preţ ci pentru că suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării. Dar nu, PNL a vrut să guverneze singur. Ei, uite, asta e situaţia. Un partid care şi-a asumat guvernarea ţării în momente dificile şi care face jocuri politice. Pentru că văd că e o problemă acolo, o parte din PNL, probabil, nu îndrăznesc să spun de tot partidul, nu realizează că trebuie să îşi asume guvernarea pentru o Românie care are nevoie de stabilitate.

Când domnul Cîţu mie îmi spune : «mă duc acolo pentru că vreau să guvernez», am auzit la dumneavoastră pe Rareş Bogdan, care e unul dintre liderii PNL, care spune acelaşi lucru şi cu câteva minute înainte de votul în Parlament după o discuţie, înţeleg la guvern, îşi depune demisia, aici e ceva ce nu e clar.

Modul în care au tratat desemnarea prim-ministrului şi pregătirea învestirii guvernului arată neseriozitate din punctul meu de vedere. Nu am eu căderea să judec eu lucrul ăsta, o să judece alegătorii români care aşteaptă reforme pentru România şi de asta au vrut schimbarea guvernului PSD care ne-a dus într-o catastrofă. Pentru că acum îl văd pe domnul Ciolacu care dă lecţii. Hai să nu uităm că în urmă cu câteva luni de zile dânşii erau la guvernare şi ţinem foarte bine minte în ce hal au lăsat România. Iată, astea sunt partidele cu tradiţie democratică în România de 30 de ani. Uitaţi ce ne propun – PSD, am văzut ce ne-a propus, acum vedem şi de ce e în stare PNL”, a spus Dacian Cioloş la Digi24.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-13 14:34:56
Găscă Viorel

Găozarul fuge si lasă oamenii în voia sorții.

2020-03-13 15:03:43
un romanä01

Daca era o tara normala erai primu la puscarie.

Alte articole din: POLITICĂ