Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cioloș drege busuiocul în scandalul Colectiv: "Să le fie rușine celor de la ISU că nu m-au informat"

Sunday, 27 October 2019, 19:59 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul premier Dacian Cioloș spune că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mințit Guvernul deoarece nu l-a informat la momentul tragediei din Colectiv despre existența înregistrării apărute acum.
 
El spune că dacă vedea acest film în 2015, când era prim-ministru, avea "o cu totul altă abordare" față de Raed Arafat, atunci când a existat presiunea publică pentru demiterea lui de la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
"Ați văzut toată discuția reiscată în societate după prezentarea acelui film cu ce s-a întâmplat la Colectiv. Să le fie rușine celor din ISU care au mințim primul-ministru, pentru că nu l-au informat cu privire la existența acelui film. Nu trebuia cerut de nimeni, nu trebuia să îmi imaginez eu sau cineva din Corpul de control că ar putea exista acest lucru. Era obligația lor să vină și să prezinte acest film", a declarat Dacian Cioloș, premier al Guvernului tehnocrat la momentul tragediei din Colectiv - 20 octombrie 2015.
 
El afirmă că la acea vreme, când a existat o presiune publică pentru demiterea șefului DSU, a stat și s-a gândit, spunându-și că "totuși că omul acesta e cel care a creat sistemul de intervenții de urgență în România și l-a creat foarte bine".
 
"Dar cu lucrurile și elementele pe care le am astăzi, dacă atunci aș fi știut de lucrurile acestea, m-aș fi gândit și aș fi avut cu totul o altă abordare în privința lui Raed Arafat”, a afirmat Dacian Cioloș.
 
El spune că nu mai crede în capacitatea lui Raed Arafat de a conduce Departamentul pentru Situații de Urgență: "Nu e posibil să nu ai protocoale și dacă le ai să nu le respecți. Cred că trebuie să ne punem problema foarte serios dacă domnul Raed Arafat este omul cel mai eficient prin competența pe care o are acolo unde e acum. Eu nu mai sunt convins de acest lucru”.

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ