Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanțul penal al șefilor de Consilii Județene. Numărul celor cu dosare a ajuns la 21

Wednesday, 10 December 2014, 22:51 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin

Ultimul şef de CJ ridicat de anchetatori este preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin (PSD). Acesta este suspectat, potrivit unor surse judiciare, că direcţiona fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritorial din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu o firmă al cărei patron este un apropiat al edilului. Miercuri seară, Bojin ar urma să afle dacă va fi cercetat în libertate sau în arest.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț

Următorul pe listă: şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloț. Arestat la domiciliu, Mircea Moloţ, membru PNL, nu ar fi stat nici el departe de ilegalităţi, după cum susţin procurorii. Asupra lui planează suspiciunea că în perioada 2010-2014 a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa similară. Respectivele firme erau controlate de persoane din cercul său relaţional, "practică" frecventă în rândul celor cu drept de semnătură şi decizie privind banii publici, precizează aceeași sursă.

Președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu

Trioul preşedinţilor de CJ, ridicaţi în ultimele zile, este completat de Cristinel Bîgiu (Buzău, PSD), arestat preventiv pentru că ar fi cerut şi primit bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, precizează Mediafax. Bîgiu a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, în parcarea din faţa blocului unde locuieşte, în timp ce primea 50.000 de lei pe care anchetatorii îi consideră mită.

Președintele CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu

Însă, printre cele mai mediatizate cazuri de corupţie în plan local se numără cel al lui Nicuşor Constantinescu (PSD). Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a atras atenţia asupra sa, în primul rând, prin numărul de dosare în care este judecat (trei), dar şi prin "fuga" în America, din motive de sănătate. Ulterior, odată prins, el a fost arestat, însă a stat mai puţin de o lună în arest preventiv, în prezent fiind judecat sub control judiciar. Constantinescu a fost trimis în judecată pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, pentru că nu s-a supus unui control al Curţii de Conturi şi pentru că ar fi fost implicat în retrocedarea ilegală a unor terenuri la malul Mării. În plus, şeful CJ Constanţa este anchetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite 15 cartuşe de 9 milimetri.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ