Coronavirus - România: 20479 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce susţine Dan Andronic că a declarat la Parchet. Câţi oameni au fost, de fapt, la Gabi Oprea acasă

Thursday, 11 May 2017, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

Dan Andronic a fost audiat joi de procurorii Parchetului General, timp de peste două ore, în calitate de martor, în dosarul privind alegerile prezidențiale din decembrie 2009. "Am încercat să fiu cât mai exact, cât mai precis, legat de împrejurări și persoane și de alte lucruri pe care le cunosc", a declarat Andronic la ieșirea din sediul Parchetului, anunţă Agerpres. 

Întrebat de jurnaliști câte nume de persoane a nominalizat în fața anchetatorilor, Andronic a spus că între 9 și 12, aceste persoane aveau funcții importante în statul român, "cu două excepții", și că nu dorește să le divulge în presă.

Întrebat care este relevanța dezvăluirilor sale și dacă în acest caz este vorba de fapte morale sau penale, Andronic s-a ferit să răspundă, arătând ca el a fost chemat de procurori în calitate de martor. Răspunzând unei alte întrebări, Dan Andronic a precizat că el nu a spus în niciun moment ca acea întâlnire ar fi reprezentat o tentativă de fraudare a votului din 2009.

"Nu este treaba mea să judec acest lucru" a mai spus Andronic. În aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ