Ce se va întâmpla cu taxele în 2020. Ministrul Finanţelor a făcut anunțul

Saturday, 25 January 2020, 16:33 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat dacă vor crește taxele, ministrul a răspuns: ”Nu”.

Chiar dacă veniturile bugetare nu vor fi cele pe care le-aţi proiectat în buget? Florin Cîţu: ”Chiar dacă. Şi aici vreau să fiu foarte clar pentru că am două constrângeri la care ţin foarte mult: deficitul bugetar să fie 3,6 sau mai mic; Şi a doua, bineînţeles, nu vreau să umblu la codul fiscal în sensul acesta de a creşte taxele. Aş fi vrut, bineînţeles, ca liberal, aş fi vrut să mai reduc din taxe dacă era posibil aşa ceva, doar că nu ai cum în acest moment, nu există spaţiu fiscal şi asta este o frustrare să preiei o guvernare liberală după opt ani de dezmăţ socialist”, a spus ministrul Florin Cîțu.

”Deficitul este acoperit de împrumuturi şi ar trebui să explicăm, pentru că este un exemplu foarte bun. Anul trecut, am spus de la bun început că veniturile au fost supraestimate în buget pentru a diminua deficitul artificial. Şi s-a văzut în timpul execuţiei anul trecut, pentru că la 10 luni, când am preluat noi guvernarea, deficitul era deja la 2,8% din PIB şi era estimat pentru tot anul la 2,76. Asta înseamnă că veniturile, şi am arătat, a fost o diferenţă de 18 miliarde de lei, era la acea perioadă, deci veniturile au fost supraestimate cu 18 miliarde de lei. Anul acesta am schimbat filosofie şi am venit cu venituri conservatoare. Deci nu am pus, de fiecare dată ni se spunea că sunt 3-4 miliarde în plus sau 5 miliarde din colectare mai bună. N-am pus aşa ceva”, a mai precizat Cîțu.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-26 16:48:41
Erasmus

Declarațiile ministrului de finanțe Florin Cîțu referitor la deficitul bugetar mai mare decât cel estimat de fostul guvern PSD la 2,76% a fost nerealist pentru ca guvernarea PSD-iată își supradimensionase venituri mai mari data de cele programate. Nu o sa înțelegem in ruptul capului și aici este nodul Cordian ca orice guvernare care vine in speța PNL o sa dea vina pe guvernarea precedenta. Când se poate opri odată acest joc politicianist care NU face bine nici ROMÂNIEI ( rating de țara ) și nici romanilor ( creșterea ratei dobânzilor, creșterea cursului de schimb, creșterea indicelui prețurilor de consum, creșterea facturilor , erc) vu efecte nocive asupra nivelul de trai.!

Alte articole din: POLITICĂ