Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câmpeanu: Am primit încă trei solicitări de renunțare la titlul de doctor de la ASE și Politehnica

Friday, 16 January 2015, 18:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Prevederile Ordonanței de Urgență le cunoaștem cu toții, sunt sigur. Următorul pas este elaborarea, avizarea și aprobarea unei metodologii cu revocarea titlului de doctor. Această metodologie nu este finalizată, deci, pe cale de consecință, nu se poate finaliza procesul până când nu va exista această procedură de revocare", a declarat Sorin Câmpeanu.

În ceea ce privește persoanele care au depus cererile de renunțare la titlurile academice, Câmpeanu a precizat că nu sunt persoane publice.

"Metodologia cred că ar trebui să fie finalizată pe parcursul lunii februarie și abia apoi putem să mergem mai departe. Cert este că am primit, deja, încă trei solicitări de renunțare la titlul de la ASE, Politehnica, dar și un master. Nu sunt persoane publice", a afirmat Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educației declara, de altfel, după aprobarea ordonanței de amnistiere a plagiatorilor, de către Guvern, că elaborarea actului normativ s-a bazat pe o singură cerere de renunțare.

Premierul Victor Ponta notificase public, Universitatea din Bucuresti, în decembrie 2014, că renunță la titlul de doctor, dar atunci nu avea cadru legal pentru renunțare.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ