Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Birchall revocă procedura de selecție a procurorului general inițiată de Toader

Tuesday, 30 April 2019, 11:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorului general şi procedura de selecţie a adjunctului la Eurojust", a declarat Birchall.

Toader a anunțat, după ce i-a respins pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu , reluarea procedurii în perioada 12 aprilie - 8 mai.

Fostul procuror general declara, recent, la RFI că noua procedură de selecție a procurorului general poate fi lansată după ce se clarifică mai întâi dacă primul concurs a respectat legea.

Întrebat dacă va candida din nou, procurorul general a răspuns: ”Mai întâi, această procedură trebuie clarificată sub toate aspectele și apoi vom vedea. Nu e o joacă, vreau să spun, nu ne înscriem așa, de azi pe mâine, zicem tura asta nu a fost în regulă, dar facem o altă tură mâine dimineață. Este o procedură foarte serioasă, noi o analizăm, vedem ce poziție vom avea față de ea și vedem pe urmă procurorii din Ministerul Public cât de tare o vor lua în serios în acest context. Procedura trebuie să aibă seriozitate și niște standarde ridicate, așa cum sunt prevăzute de imparțialitate, de transparență, de profesionalism”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ