Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu despre conflictul momentului:"Instigatorul la nereguli a fost Leș"

Friday, 01 February 2019, 17:38 Sursă: REALITATEA.NET

ea mai înaltă funcţie militară a intrat în jocul politic. Aici ambele părţi au greşit. În primul rând, ministrul Leş s-a dus cu o candidatură care nu îndeplinea condiţiile din lege. Adică cel pe care în propunea pentru funcţia de şef al Statului Major trebuia să fie ori comandant de armă, ori să fie unul dintre locţiitorii Statului Major al Armatei. Ministrul Leş s-a dus cu o propunere care nu este în conformitate cu legea. Pe bună dreptate respinsă de preşedintele Iohannis”, a declarat Traian Băsescu, la finalul şedinţei de vineri a Colegiului Naţional al PMP.

Fostul preşedinte a adăugat că şi Klaus Iohannis a avut partea lui de vină, pentru că trebuia să existe un acord cu premierul şi ministrul Apărării legat de numirea şefului Statului Major al Apărări, chiar dacă acest lucru nu este prevăzut expres de lege.

„Din punctul de vedere al preşedintelui Iohannis, cred că trebuia să încerce să asimileze ideea de numire, când avea nevoie şi de un acord al ministrului Apărării şi avizul premierului, deşi în lege nu este prevăzut. Nu este dată soluţia preavizelor la prelungire, dar probabil şi instanţa a plecat de la premisa simetriei şi la prelungire. Instigatorul la nereguli a fost ministrul Leş, care s-a dus cu o propunere care nu corespundea legii”, a explicat Băsescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ