Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANI cere demisia unui deputat declarat definitiv incompatibil

Tuesday, 29 March 2016, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Agenţia Naţională de Integritate a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Ioan Moldovan, rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 23 martie 2016.

Potrivit documentului, ÎCCJ a respins recursul deputatului Ioan Moldovan împotriva unei decizii a Curţii de Apel Cluj, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, la 12 martie 2014, că Ioan Moldovan a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deţine simultan cu funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC ELIAN RESTAURANT SRL, încălcând prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003. Documentul ANI a fost transmis Comisiei juridice din Camera Deputaţilor pentru redactarea unui raport.

Ioan Moldovan a fost ales deputat de Cluj din partea PPDD. În ianuarie 2013 el s-a înscris în Partidul Conservator, în prezent fiind membru al grupului parlamentar al ALDE.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ