Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasada Rusiei, dublu atac ironic la adresa SUA și a României: ”Vin rușii???”

Thursday, 20 June 2019, 10:17 Sursă: REALITATEA.NET

Ambasada Rusiei la București distribuie pe pagina de Facebook o postare a ambasadei SUA pe tema exercițiilor militare desfășurate în România.

”Vin rușii???”, se întreabă oficialii ambasadei, care adaugă un smiley face și un link către un articol recent în care îl compară pe ministrul Apărării Gabriel Leș cu un fost ministru american care a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

Ce a anunțat ambasada SUA

”Dragi prieteni, am primit multe întrebări legate de prezența convoaielor militare americane în România. Poate ați avut chiar ocazia sa le întâlniți între Arad, Sibiu și Cincu. 2d Cavalry Regiment a venit din Germania să participe la exercițiul #SaberGuardian, organizat de România și U.S. Army Europe. Pentru că testarea continuă a abilităților armatei face parte din cultura militară americană, exercițiul a evaluat și timpul de deplasare necesar într-o situație de criză sau agresiune împotriva unei țări prietene și membră #NATO. La sfârșitul antrenamentelor, militarii americani și vehiculele de luptă se vor întoarce în Germania pe calea ferată”. 

Ambasada Rusiei îl compară pe ministrul Apărării, Gabriel Leș, cu un nebun

Leș, comparat cu un general ”nebun” american

Liunkul inserat de ambasada Rusiei trimite către un articol recent. În postarea cu titlul "Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?", ambasada Rusiei de la București îl compară pe Gabriel Leș cu un fost ministru american care a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

Ministrul Forrestal cu care e comparat Leș a murit aruncându-se de la fereastra unui spital de psihiatrie și strigând "vin rușii!".

"Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și "luptător împotrivă pericolului rusesc", atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă", se spune în mesajul Ambasadei Rusiei.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ