Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alina Gorghiu, către Ludovic Orban: Sunt invidioasă că aveți susținerea lui Crin Antonescu

Thursday, 18 December 2014, 00:30 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebată de contracandidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, dacă ar fi candidat la funcția de președinte al PNL, dacă nu ar fi fost sprijinită de Klaus Iohannis, Gorghiu a răspuns:

"Întrebarea este una extrem de simplă. Nu am făcut eu această mențiune că este o candidatură pe care la insistențele sau la întrebarea dumneavoastră, a răspuns, astăzi, președintele României. Nu am să folosesc niciodată, public, o susținere. Dacă ați spus-o, da. Klaus Iohannis susține această candidatură, cum de altfel vă mărturisesc că sunt invidioasă că Antonescu vă susține pe dumneavoastră. Probabil că aș fi avut o șansă la domnia sa dacă aș fi anunțat că voi candida mai devreme. Nu cred că o candidatură ține de susținerea cuiva sau nu", a afirmat Alina Gorghiu.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că primul telefon pe care l-a dat, după anunțarea deciziei de a candida la șefia PNL, a fost către președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a felicitat-o pentru hotărârea luată.

"Vreau să vă fac o mărturisire. Primul telefon pe care am apucat să îl dau a fost către președintele Quintus. L-am sunat să îi cer opinia, sfatul și să îi cer sprijinul, să îl intreb dacă ar putea susține o candidatură, așa cum este a mea și îi mulțumesc că mi-a răspuns la telefon, chiar dacă ora e destul de înaintată, și m-a felicitat pentru opțiune. Pentru mine înseamnă foarte mult", a adăugat Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu consideră că "mandatul președintelui interimar, indiferent care va fi acela, este un mandat în care se vor lua decizii fundamentale pentru viitorul PNL și al politicii de dreapta din România".

"Nu știu dacă este o surpriză pentru public, pentru mulți dintre colegii mei nu a fost surpriză candidatura mea. Este o decizie pe care am luat-o astăzi, dar de foarte multă vreme mă gândesc la acest pas și a fost încurajat de mulți dintre colegii mei. Dialogul în partid este foarte dinamic, mulți au încurajat această candidatură. (...) Sunt conștientă de un lucru: că mandatul președintelui interimar, indiferent care va fi acela, este un mandat în care se vor lua decizii fundamentale pentru viitorul PNL și al politicii de dreapta din România. Sunt multe priorități și proiecte mari care sunt mai importante, decât cine va fi interimarul PNL, de mâine", a mai spus Alina Gorghiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ