Aleşii interzic managerilor de la stat, demişi pentru lipsă de perfomanţă, să ocupe alte funcţii

Tuesday, 10 May 2016, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Deputaţii au adoptat, marţi, OUG 109/2011, prin care sunt stabilie criteriile privind selecţia managerilor şi administrarea companiilor de stat, amendând proiectul de lege pentru ca administratorilor revocaţi pentru slabe performanţe să li se interzică dreptul de a mai candida în CA, timp de 5 ani.

 Potrivit amendamentului adus de deputatul PNL Vrigil Guran, adoptat în plen, administratorilor companiilor de stat revocaţi pentru că nu întrunesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat le este interzis să mai candideze pentru funcţii în CA ale companiilor de stat pentru o perioadă de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

În modificarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 109/2011, aleşii au ţiut cont şi de propunerile făcute de Guvern, care vizau transparentizarea şi creşterea eficienţei companiilor de stat, premierul afirmând că textul de lege “vine cu precizări noi, mult mai clare, privind modul în care se face recrutarea managementului companiilor de stat”.

“Companiile de stat nu au doar obiectivul de a aduce bani la buget. Ele trebuie să funcţioneze bine pentru că gestionează resurse importante ale statului", a declarat premierul Dacian Cioloş, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional, legea va transmisă la promulgare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri