ALDE Europa e istorie. Noua formațiune politică se va numi Renew Europe

Wednesday, 12 June 2019, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Grupul ALDE din Parlamentul European se va numi Renew Europe în noua legislatură. Redenumirea are loc în contextul în care grupul parlamentar a primit un număr consistent de europarlamentari din România (USR PLUS) și din Franța (EnMarche).

Grupul ALDE din Parlamentul European se va numi Renew Europe în noua legislatură, potrivit unui comunicat de presă transmis G4Media.ro.

Redenumirea are loc în contextul în care grupul parlamentar a devenit al treilea ca mărime din Parlamentul European în urma alegerilor din luna mai, primind un număr consistent de europarlamentari din România (USR PLUS) și din Franța (EnMarche).

”Noul nostru grup din Parlamentul European, format din progresiști, liberali, centriști și reformiști și-a ales un nou nume: Renew Europe”, se arată în comunicatul citat.

”Noul nostru grup este mai puternic ca niciodată și are șansa unică de a modela Europa. Avem foarte mult de muncă. Misiunea noastră este să reînnoim Europa. Suntem inspirați să construim o Europă liberă și echitabilă”, a declarat liderul grupului, europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt.

Membri ai grupului Renew Europe ar putea fi și cei doi europarlamentari ai Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Marți, fostul premier a anunțat că formațiunea pe care o conduce s-a afiliat Partidului Democrat European (EDP), ai cărui europarlamentari sunt afiliați în mod tradițional grupului ALDE din Parlamentul European.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri