Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adrian Năstase, 21 de zile în CARANTINĂ la Rahova

Monday, 06 January 2014, 19:26 Sursă: Mediafax

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

După pronunţarea sentinţei de către instanţa supremă, Adrian Năstase a plecat de la locuinţa sa din strada Zambaccian, alături de fiul său, Andrei, într-o maşină, pentru a se preda la Secţia 2 de Poliţie, din apropiere.

Poliţia Capitalei a primit luni seară, în jurul orei 18.00, mandatul de executare emis de instanţă, astfel că poliţiştii Biroului Urmăriri au mers la Secţia 2 şi l-au preluat pe Năstase, ducându-l la Penitenciarul Rahova.

Fostul premier a declarat, la plecarea de la Secţia 2 de Poliţie, că pedeapsa în cazul său este "îngrozitoare", "extrem de injustă", fiind "o răzbunare murdară".

Întrebat cum comentează decizia justiţiei, Năstase a declarat vizibil afectat: "Îngrozitoare, după părerea mea, extrem, extrem de injustă, o răzbunare murdară. Ce pot să spun mai mult?".

El a ieşit din secţie însoţit de politişti, încătuşat, şi s-a urcat într-o maşină, cu care a fost dus la penitenciar.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Fostul premier a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ