Veste şocantă: solista unei celebre formaţii renunţă la muzică! I-ai ascultat piesele de mii de ori

Thursday, 21 April 2016, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fredriksson a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier în 2002, de-a lungul timpului fiind supusă unor intervenţii chirurgicale şi mai multor sesiuni de chimioterapie. În 2005, artista declara că este sănătoasă şi nu se mai află sub tratament. În 2009, duoul danez s-a reunit şi a reînceput să susţină concerte live, dar a anunţat de curând că show-ul din Cape Town, Africa de Sud, susţinut în februarie (2016) a fost ultimul lor concert, deoarece Marie a fost sfătuită de medici să nu mai concerteze.

În iunie, 2016, duoul suedez împlineşte 30 de ani de la lansare.

"Au fost 30 de ani uimitori! Nu simt decât fericire şi încântare când privesc în urmă la turneele mondiale Roxette... Sunt în special mândră şi recunoscătoare pentru revenirea din 2009, după ce am fost diagnosticată, şi pentru faptul că am mai putut merge în câteva turnee în întreaga lume", a scris Marie într-o postare pe o reţea de socializare. "Din păcate, zilele mele de turneu s-au terminat şi vreau să profit de ocazie pentru a le mulţumi fanilor minunaţi care ne-au urmărit de-a lungul acestei călătorii frumoase", a adăugat artista în vârstă de 57 de ani, potrivit Mediafax.

Colegul său de trupă, Per Gessle, i-a mulţumit colegei sale: "Vreau să îi mulţumesc puternicei Mary, Amazoană a vocilor sfinte, Zeiţa performanţelor rock ruperbe, interpreta degajată şi magnifică a umilelor mele cuvinte şi muzică, pentru această călătorie magică pe covor, care ne-a dus pe vârful fiecărui munte. Doamne, ce privelişti am admirat! Bucuria călătoriei s-a terminat acum, dar cu siguranţă ne-am distrat, nu?".

Grupul muzical îşi va lansa albumul cu numărul 10, denumit "Good Karma", pe 3 iunie, 2016.

Au trecut 27 de ani de când single-ul "The Look" a intrat pe prima poziţie în US Billboard Singles Chart, în martie 1989. "Listen To Your Heart", "It Must Have Been Love" şi "Joyride" au ajuns, la rândul lor, pe primul loc în clasamentele muzicale din Statele Unite ale Americii, subliniind astfel succesul celor doi artişti care aveau să rămână cunoscuţi în istoria muzicală drept una dintre cele mai mari şi mai iubite trupe pop ale ultimelor decenii.

Cu o colecţie impresionantă de hituri, duoul suedez a reuşit să domine clasamentele muzicale în anii '90, dar şi mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

După o lungă pauză în care solista Marie Fredriksson s-a refăcut după lupta câştigată împotriva cancerului, cei doi membri s-au reunit în 2011. "Charm School", primul album înregistrat după revenirea pe scenă, promovat de single-ul "She's Got Nothing On (But The Radio)", a reuşit să atragă din nou atenţia fanilor, Roxette făcând încă o dată dovada faptului că rămâne una dintre cele mai apreciate trupe pop. A urmat un turneu impresionant care a reuşit să strângă peste 1,5 milioane de spectatori de-a lungul a 153 de concerte.

Trupa Roxette a susţinut trei concerte în România, ultimul fiind cel de pe 17 mai, 2015, la Arenele Romane, după o primă vizită la Bucureşti, în 2011, şi una la Cluj, în 2012.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE