Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Beuran, la DNA: ”Îmi pare rău pentru pacienții care mă așteaptă”

Wednesday, 19 February 2020, 13:56 Sursă: Realitatea.NET

El nu a dorit să facă declarații, dar, la ieșirea de la DNA, medicul, întrebat despre pacienţii care îl așteaptă, a răspuns scurt: „Îmi pare rău pentru ei”.

Reamintim că Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu săptămâna trecută. Medicul ar fi primit 10.000 de euro de la denunţătoarea din dosar ca să scoată la concurs un post de asistent universitar în Universitatea de Medicină.

Interceptările anchetatorilor arată că Mircea Beuran a recunoscut „explicit” că în 2018 a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină, spun magistraţii. Judecătorii susțin că se impune ca medicul să fie arestat la domiciliu pentru a fi înlăturată starea de pericol pentru ordinea publică.

„Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria «piaţă de desfacere», ca sursă personală de venituri ilicite. (...) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Magistraţii mai spun că prin astfel de fapte se intreţine iluzia că tinerii absolvenţi îşi pot cumpăra posturile.

„Nu întâmplător, poate, un număr alarmant de tineri (inclusiv absolvenţi ai instituţiilor de medicină) au ales să părăsească ţara, indicând corupţia drept principala cauză a acestui «exod». Că un post se cumpără, de cele mai multe ori, pe bani, o dovedeşte şi cazul de faţă”, se mai spune în motivare.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri