Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

DNA: Mită de 150.000 euro pentru trafic de influență la o primărie

Tuesday, 11 August 2020, 18:37 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Inculpatul ar fi pretins unui om de afaceri o sumă de bani neprecizată, reprezentând 10% dintr-un contract de achiziții ce urma să fie atribuit prin licitație internațională organizată de o primărie de municipiu din zona de frontieră și, ulterior, ar fi primit suma de 150.000 euro. Banii ar fi fost pretinși și primiți în schimbul presupusei influențe pe care inculpatul, persoană fără calitate specială, ar fi promis că o va exercita asupra primarului și a unor funcționari publici din primărie, astfel încât societatea omului de afaceri să fie favorizată la licitație prin introducerea unor condiții restrictive în documentația de atribuire, care i-ar fi dezavantajat pe competitori, iar ulterior, în derularea contractului, să fie aprobată documentația de care depindea efectuarea plăților sumelor facturate către primărie.

Pretinderea și primirea banilor ar fi avut loc în perioada 26 februarie 2013 – 16 aprilie 2015, în contextul achiziției de echipamente și bunuri IT necesare unui proiect având ca scop gestionarea situațiilor de urgență în zona de frontieră, pentru implementarea Programului IPA de cooperare transfrontaliera România-Serbia.

Pentru garantarea confiscării speciale a sumei de bani care face obiectul interacțiunii de trafic de influență, în cauză s-a dispus sechestru asigurător asupra a două terenuri aparținând inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, anunță DNA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri