Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine este Crin Bologa, propunerea pentru șefia DNA

Tuesday, 21 January 2020, 10:59 Sursă: Realitatea.NET

"Crin Bologa cunoaște DNA, a lucrat în DNA și nu a avut legături cu pasivele DNA. Prestația la interviu a fost impresionantă. Aduce garanții că lupat anticorupție va continua energic", a afirmat Cătălin Predoiu.

În interviul de concurs pentru șefia DNA, Bologa a susținut că situația DNA trebuie analizată întrucât, susține acesta, de la an la an numărul de dosare se reduce foarte mult

„Acum sunt foarte multe dosare pe rol, procurorii sunt încărcați. De la an la an se reduc dosarele DNA cu 2-3000. Sesizările sunt din ce în ce mai puține. (…)Trebuie văzut câte dosare vor rămâne de competență. Vom trece la o structură foarte suplă ca în Spania de exemplu? Sau va trebui să fie extinsă din nou comoetența DNA? Asta se va vedea în timp”, a adăugat acesta.

„Din păcate, în ultima vreme, activitatea DNA a înregistrat scăderea sub aspect calitativ dar și cantitativ. S-a redus numărul dosarelor soluționate, s-a redus numărul inculpaților trimiși în judecată (ș.a.m.d). În ceea ce privește operativitatea, este la un nivel foarte scăzut. Datele din 2018 arată că din 3547 de dosare, doar 1226 au fost soluționate. (…)Aceleași scăderi s-au înregistrat și în activitatea judiciară. Procurorii au participat la mai puține cauze", a afirmat procurorul.

Crin Bologa spune că, dacă ar ajunge procuror-șef al DNA, și va identifica scurgeri de informaţii din instituţie, se gândește chiar la revocări din funcții.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-21 11:36:19
Mierla Bogan

Ca roman ,mi-as fi dorit ca acest DNA infiintat acum 16 ani sa fie la jumatate si in ROMANIA sa se vorbeasca mai putin la trec ut de DNA si sa se vorbeasca mai mult de catre GUVERNANTI DE CRESTEREA ECONOMICA, STRATEGII DE DEZVOLTARE, INVESTITII SOLIDE, DURABILE CARE S ADUCA LA CRESTEREA NIVELULUI DE TRAI. ROMANIA NU TREBUEI S ABAGE MULTI BANI IN DNA ,DAR SA SCOATA LEGI ASPRE CA CINE FURA, SAU ATENTEAZA LA BUXZUNARUL BUGETULUI SA FIE PEDESPIT CA LUMEA, NU DOI TREI ANI, CUA VERILE LA BRACINARI SI DUPA ACEEA S ANE RADA IN ABRBA.!!! NU ASA !!! ROMANI NU PALTESC TAXE SI IMPOZITE PENTRU ASA CEVA.!!!!!!

2020-01-21 12:34:49
Nu sefii la DNA,aceeași,trebuie schimbați ,ci lege kgb-stă care implică justiția în politică.

Vai ,doamna Mirela,dar concepția dv depășeste concepția guvernului PPE,condus de dl Ludovic Orban.Ziceti că le trebuie bani la DNA ?Sau că sunt mulți ?Păi ca sa identifici ce a făcut dl Dragnea în cei 15 ani de politică ,nu îți trebuie bani ?Si ascultaul si aparatele sofisticate si prelucreaea lor ?Nu cred ca lucrați în sistem ,de indată ce nu inebuniți ca pentru un act de abuz in serviciu,DNA a trimis la parlament 30.000 de pagini A4 si 23 de dosare ,să se sature parlamentarii citind 3 ani la dosare.Or abuzul e simplu-vezi ca două femei de la primărie,lucrează la partid.Cât timp DNA este un organ KKB ,folosit în lupta politică ,nu ne mai facem bine.Or plecăm di țară ,or la ospiciu,ca viață normală nu putem avea.Dacă ne pasa de noi.

2020-01-21 13:07:10
Paine si circ in Romanica

Gunoaiele astea sunt intelesi intre ei, PSD s-a chinuit 3 ani cu colindatorii la usa sa scape de Luluta si de perucherul ala de la Alba iar pacaliciul asta de ministru actual tocmai so-a pus oamenii in posturi intr-o saptamana fara sa guite nici un colindator, nici un PSD-ist nimic. S-a pus batista pe tzambal, oamenii sunt intelesi intre ei , restul este hrana spirituala penru prostii care pun botul in continuare.

Alte articole din: Ultimele Stiri