Viviane Reding: "Invazia străinilor" în Marea Britanie, un "mit populist"

Friday, 10 January 2014, 11:28 Sursă: Mediafax

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a declarat că "invazia străinilor" este un mit populist răspândit de politicieni în Marea Britanie pentru a distrage atenţia de la problemele reale cu care se confruntă ţara, relatează The Guardian, în ediţia electronică de vineri.

Adaugă părerea ta

Comisarul UE pentru justiţiei, Viviane Reding susţine că "pur şi simplu nu este adevărat" că există o "invazie a străinilor" care fură locurile de muncă ale britanicilor şi profită de ajutoarele sociale şi resursele medicale, acuzând membrii Guvernului că alimentează temerile faţă de imigranţii europeni pentru a distrage alegătorii de la problemele reale cu care se confruntă Marea Britanie.

Vicepreşedintele CE a afirmat că majoritatea informaţiilor cu privire a Uniunea Europeană care ajung la publicul britanic se bazează pe mituri şi a avertizat liderii politici că adoptarea unor tactici populiste pentru a câştiga voturi "distruge viitorul" Marii Britanii.

"Sunt dezamăgită de liderii politici pentru că ce este leadership-ul dacă doar încerci să câştigi voturi prin manevre şi discursuri populiste?", a declarat ea. "Distrugeţi viitorul poporului vostru, de fapt. De aceea sunt îngrijorată", a continuat Reding.

"De aceea cer ajutor din partea tuturor forţelor raţionale din Marea Britanie pentru a explica cu calm care sunt scenariile optim şi cel mai prost, de a explica ce este Europa şi ce poate să facă Europa, ce nu poate să facă, ce face şi ce nu face Europa, deoarece majoritatea lucrurilor spuse cetăţenilor Marii Britanii sunt mituri, nu au nimic de-a face cu realitatea", a conchis oficialul european.