Un atac terorist neobișnuit zguduie Iranul

Saturday, 02 February 2019, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Un membru al Gardienilor Revoluţiei, armată de elită a regimului iranian, a fost ucis şi cinci răniţi sâmbătă într-un atac la o bază din sud-estul Iranului ce survine în contextul aniversării a 40 de ani de la Revoluţia islamică, a informat agenţia de presă oficială IRNA, relatează AFP, citată de Agerpres.

Adaugă părerea ta

Grupul jihadist Jaich al-Adl ("Armata justiţiei"), considerat "terorist" de Teheran, a revendicat atacul pe reţelele sociale.

Atacatorii au atacat o bază a "bassidji", o miliţie însărcinată cu menţinerea ordinii care acţionează deseori cu Gardienii Revoluţiei, în oraşul Nikshar, provincia Sistan-Baluchistan, potrivit Irna.

Cele cinci persoane ''grav rănite'' au fost transportate la spital, a declarat procurorul din Nikshar, Mohsen Golmohammadi, potrivit agenţiei de presă YJC.

La graniţa cu Pakistanul şi Afganistanul, regiunea iraniană Sistan-Baluchistan este în mod constant scena unor ciocniri violente între forţele de securitate şi grupuri separatiste sau grupări jihadiste. Teheranul acuză Islamabadul şi Riadul de susţinere a acestora.

Această provincie are o comunitate numeroasă de musulmani sunniţi de etnie balochi într-o ţară cu o mare majoritate şiită.

Grupul Jaish al-Adl a fost format în 2012 de foşti membri ai unei organizaţii sunnite extremiste care a dus o rebeliune sângeroasă în Sistan-Baluchistan până în 2010.

Alte articole din: Ultimele Stiri