Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statele Unite ar putea mobiliza trupe suplimentare în Siria

Monday, 09 November 2015, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un interviu pentru postul american de televiziune ABC, difuzat duminică, întrebat dacă Statele Unite ar trimite trupe suplimentare în acest caz, Carter a răspuns "absolut".

"Acest lucru este important, deoarece oferim toată greutatea cunoştinţelor noastre forţelor locale care trăiesc în regiune, iar atunci când vor provoca o înfrângere Statului Islamic, ea poate restabili o viaţă normală, iar americanii se pot întoarce acasă", a spus acesta, conform Mediafax.

"Îi vom ajuta - pe combatanţii împotriva SI - şi vom vedea. Dacă numărul lor creşte şi dacă găsim mai multe grupuri care doresc să se bată împotriva jihadiştilor, care sunt capabile şi motivate, vom face mai mult pentru a le ajuta", a promis şeful Pentagonului.

"Preşedintele şi-a anunţat voinţa de a face mai mult, iar eu sunt, cu siguranţă, pregătit să-i recomand să facă mai mult, însă avem nevoie de forţe locale capabile să facă faţă grupării Statul Islamic - cheia unei victorii durabile", a insistat Carter.

Preşedintele american Barack Obama a autorizat pe 30 octombrie să fie trimis un mic contingent al forţelor speciale în nordul Siriei, pentru a participa pe teren la efortul de război împotriva jihadiştilor ultraradicali din cadrul SI.

Secretarul american al Apărării a apreciat că numărul mic de forţe americane desfăşurate de Obama în Siria "nu este o problemă".

"Ceea ce face contingentul de elită este să facă forţe locale - un amestec de kurzi şi sirieni arabi care doresc să lupte împotriva SI - să fie capabile să-i înfrunte pe jihadişti, oferindu-le toate capacităţile Statelor Unite, ca de exemplu informaţii, susţinere aeriană", a precizat el.

Însă, în prezent, "aceste grupuri de combatanţi sunt greu de găsit în Irak şi Siria, iar acesta este motivul pentru care acest lucru va lua timp", a recunoscut Carter.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN