Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stare de asediu, la Casa Albă. Donald Trump, dus în buncăr. Garda Națională, scoasă pe străzi în 8 state

Monday, 01 June 2020, 07:21 Sursă: Realitatea PLUS

Pentru a apăra sediul Administrației prezidențiale, în ajutorul poliției a fost chemată și Garda Națională.

O parte dintre angajați au fost sfătuiți să stea acasă, iar cei care trebuiau să ajungă urgent la muncă au fost îndemnați să-și ascundă legitimațiile.

În Statele Unite, este stare de asediu în peste 30 de orașe, moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie. Apar scene șocante de peste tot. La New York, o mașină de poliție a intrat direct într-un grup de protestatari.

Haos a fost și în Los Angeles, unde manifestanții au vandalizat mașini și au dat foc la magazine, iar poliția a intervenit cu bastoane și gloanțe de cauciuc.

În Washington, peste 60 de agenți sub acoperire ai Secret Service și agenți speciali au fost răniți cu pietre, cărămizi sticle și petarde. În plus, monumente simbolice au fost vandalizate în timpul protestelor și acoperite de înscrisuri cu graffiti. 

Donald Trump dă vina pentru degenerarea protestelor în acte de violență pe mișcarea antifascistă „Antifa” și cere ca aceasta să fie declarată teroristă. Între timp, poliţistul alb implicat în moartea americanului de culoare, Derek Chauvin, a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN