Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sinistrați ai cutremurului din Nepal au decedat din cauza frigului

Thursday, 24 December 2015, 09:14 Sursă: REALITATEA.NET

Multe alte persoane din cartierul Sindhupalchowk, din centrul Nepalului, s-au îmbolnăvit din cauza faptului că locuiesc în frig, în adăposturi făcute din foi de tabla și prelate, potrivit cotidianului Kantipur Daily, scrie Agerpres.

Nepalul a cunoscut o scădere abruptă a temperaturilor, cu un record înregistrat la Kathmandu miercuri, de 0,9 grade Celsius, în timp ce pe dealuri temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius.

Sindupalchowk, epicentrul cutremurului cu magnitudinea 7,8 grade, care a lovit Nepalul la 25 aprilie, a fost printre districtele cele mai greu lovite din țară.

Guvernul a declarat că va aloca 10.000 de rupii (aproximativ 100 de dolari SUA) pentru fiecare familie afectată de cutremur pentru a cumpăra haine de iarnă.

Cu toate acestea, multe dintre miile de victime nu au primit bani, în timp ce alții spun ca au trebuit să cheltuiască banii pe produse alimentare.

Cel puțin 8.600 de persoane au murit în două cutremure majore din Nepal din lunile aprilie și mai ale anului acesta, ar alte mii de persoane au fost strămutate după ce peste 600.000 de case s-au prăbușit în urma seismelor, amintește agenția DPA.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN