Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia ameninţă că va tăia din producţia de petrol. Ce a transmis către SUA

Sunday, 27 November 2016, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

„Potrivit planurilor noastre, producţia (n.r. - rusească) de petrol ar creşte anul viitor. Dar dacă menţinem producţia la nivelul curent ne îndeplinim contribuţia, ceea ce, în principiu, pentru noi înseamnă tăierea a 200.000-300.000 de barili pe zi (n.r. în 2017)”, le-a spus ministrul Energiei jurnaliştilor.

Companiile de petrol ruseşti spun că vor mări producţia în 2017, după ce au atins niveluri-record în ultimele luni, continuându-şi angajamentul faţă de noile câmpuri petrolifere, deschise în 2016, care vor continua să pompeze petrol în 2017, iar Rusia va reduce producţia în perimetrele petrolifere care au produs deja, petrol, de câţiva ani, a declarat ministrul Novak.

Consultările cu OPEC (organizaţia ţărilor exportatoare de petrol) „merg pe drumul cel bun”, iar Rusia va discuta cu câteva state producătoare de petrol care nu fac parte din OPEC, inclusiv Kazakhstan şi Mexic, a mai spus ministrul. Până acum, nu s-a luat legătura cu Statele Unite, iar contactele cu Norvegia evidenţiază că Oslo nu va face parte din înţelegere, potrivit ministrului rus.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN