Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia a sărbătorit cu fast 71 de ani de la victoria asupra nazismului. Peste 700.000 de participanţi

Monday, 09 May 2016, 22:49 Sursă: REALITATEA.NET

Aproape 10.000 de soldaţi, tancuri şi sisteme antirachetă au defilat în Piaţă Roşie sub ochii preşedintelui Vladimir Putin, ai înalţilor oficial ruşi a câtorva fost soldaţi în al Doilea Război Mondial.

Liderul rus a profitat de ocazie pentru a aminti comunitatea internaţională să se unească în lupta împotriva terorismului.

"Trebuie să înfrângem acest dusmnan iar Rusia este deschisă pentru a-şi uni forţele cu alte state, este pregătită să lucreze pentru crearea unui sistem internaţional de securitate modern şi nealiniat", a spus el.

Ulterior, în cursul zilei, Putin, cu un portret al tatălui sau, fost soldat, în mâna, a defilat în centrul Moscovei în fruntea unui imens cortegiu pentru a celebra memoria "apărătorilor patriei" împotriva Germaniei naziste.

Poliţia din Moscova a estimat la peste 700.000 numărul participanţilor.

Această defilare, denumită "Regimentul nemuritor", care reuneşte rude ale soldaţilor care au participat la lupte sau au fost ucişi în război, a fost organizată pentru prima oară în 2015: tot Vladimir Putin a condus-o şi atunci, când Rusia sărbătorea 70 de ani de la victoria asupra lui Hitler.

Sursa: hotnews.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN