Românul cu Dacia în America are o veste teribilă: "E o zi tristă. Nu credeam că se va întâmpla asta"

Thursday, 11 April 2019, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Românul cu Dacia 1300 în New York și-a vândut mașina care a întors atâtea priviri pe marile bulevarde americane. Automobilul a ajuns pe mâna altui român care pare să locuiască tot în SUA.

„Azi, e o zi tristă. Nu credeam că se va întâmpla asta, dar am vândut Dacia. Felicitări noului proprietar, Darie Manea. Sper să aibă grijă de ea, așa cum am avut și eu", a scris el pe Facebook, dar mesajul a fost publicat pe 1 aprilie. La fel de bine, ar fi putut să fie și o păcăleală. Dar cum n-a revenit asupra mesajului, sau cu poze noi, cel mai probabil a vândut-o.

Dacia care a cucerit atenția tuturor

În ultimii ani, Eduard și mașina lui au fost vedete. Mașina românească a fost observată circulând pe străzile din New York, ceva ce nu vezi în fiecare zi pe la americani și pe la noi nu prea se laudă mulți că au trecut pe Broadway cu o Dacia.

Câți români se pot mândri cu asta? Nu prea mulți. Dar Eduard Palaghiță a făcut-o și a devenit, cumva, celebru în România și în Statele Unite ale Americii datorită pasiunii sale pentru automobilele Dacia.

În imaginea care a însoțit postarea apărea însă Dacia 1300 portocalie suită cu roțile din față pe o remorcă-platformă, semn că mașina părea să-și ia adio de la Palaghiță.

Noul proprietar este tot român și, luându-ne după informațiile de pe pagina sa de Facebook, și el locuiește în SUA, dar în Washington. E, la fel ca Eduard, un pasionat al mașinilor de epocă, în special Dacia.

Eduard Palaghiță avea două mașini Dacia și încă două Renault 12, modelul după care au fost făcute versiunile Dacia 1300. În 2017, în doar zece zile, Palaghiță a parcurs 4.000 de kilometri dinspre coasta de este spre coasta de vest pe celebra Route 66. A fost un record pentru o mașină Dacia, care a trecut chiar și pe celebra șosea care leagă cele două extreme ale Statelor Unite.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri