Coronavirus - România: 20479 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia Rusiei la raidurile din Siria: O încălcare a suveranităţii

Tuesday, 23 September 2014, 17:38 Sursă: REALITATEA.NET

“Încercările de a atinge propriile obiective geopolitice, prin încălcarea suveranităţii unor state din regiune, nu vor reuşi decât să sporească tensiunile şi să destabilizeze regiunea”, a explicat Ministerul rus de Externe, citat de agenţia RIA Novosti, anunță RFI.

“Orice asemenea acţiune trebuie pusă în aplicare, respectând legea internaţională”, a avertizat, printr-un comunicat, ministerul rus. Totuşi, ruşii au confirmat, implicit, că o informare prealabilă a existat: “Iar asta (atacurile, n.r.) implică nu doar o notificare formală unilaterală, ci existenţa unui consens explicit, din partea guvernului sirian sau o decizie, în acest sens, a Consiliului de Securitate al ONU”.

Washingtonul, care a condus asemenea raiduri aeriene şi în Irak (convenite cu Bagdadul), explicase că nu-şi va coordona planurile cu Damascul, pe care-l acuză de folosire armelor chimice contra rebelilor.

Moscova, principalul aliat al regimului sirian, a avertizat de mai multe ori că statele care iniţiază scenarii militare unilaterale poartă întreaga responsabilitate, pe plan legal internaţional, în privinţa consecinţelor, iar ieri, potrivit presei iraniene, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi-a sunat omologul american, pe John Kerry, pentru a-i cere să respecte suveranitatea Siriei.

 

Mai multe pe RFI.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN