Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Putin, replică nouă la adresa României: Rusia trebuie să neutralizeze toate ameninţările

Saturday, 19 November 2016, 12:49 Sursă: REALITATEA.NET

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu şefii industriei de apărare din Rusia.

În aceeşi zi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că a avut "o discuţie  bună", la telefon, cu Donald Trump, presedintelr ales al Statelor Unite, despre viitorul Alianţei şi importantă unei "creşteri a cheltuielilor de apărare" în ţările aliate. Aceasta a fost prima discuţie între cei doi, după victoria lui Trump în cursa pentru Casă Albă, în 8 noiembrie, scrie Hotnews.ro.

Stoltenberg l-a "felicitat pentru victoria sa şi a spus că este important să lucreze cu el şi echipa sa însărcinată cu securitatea naţională", a precizat NATO, într-un comunicat. Într-un tweet, Jens Stoltenberg a menţionat că a evocat cu interlocutorul său importanţa unei "creşteri a cheltuielilor de apărare" în ţările aliate.

Doar 5 dintre cei 28 de membri ai NATO (Statele Unite, Marea Britanie, Polonia, Grecia şi Estonia) cheltuiesc pentru apărare echivalentul a cel puţin 2% din produsul lor brut, prag dorit de Alianţa. România s-a angajat să cheltuiască 2% începând de anul viitor.

Donald Trump a stârnit îngrijorare în timpul campaniei electorale când a lăsat să se înţeleagă că Washingtonul ar putea să se gândească de două ori înainte de a veni în ajutorul unui aliat din NATO în pericol dar care nu a cheltuit suficient pentru apărarea să.

O astfel de atitudine ar pune în discuţie principiul apărării colective, care se află la baza actului fondator al NATO.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN