Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Putin critică informațiile apărute în presă despre victimele din Siria: Sunt atacuri informaționale

Thursday, 01 October 2015, 17:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Alte țări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian", a amintit șeful statului rus în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului de pe lângă președinția rusă.

În acest sens, Putin a subliniat că aceste acțiuni au loc "fără o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU și fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităților oficiale siriene".

"Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) și intenționăm să luptăm tocmai împotriva organizațiilor teroriste", a dat asigurări liderul rus.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

"În ceea ce privește informațiile apărute în mass-media, conform cărora are de suferit populația civilă (în urma loviturilor aviației ruse), noi suntem pregătiți pentru aceste atacuri informaționale", a spus Putin, constatând că "prima informație despre faptul că există victime în rândul populației civile a apărut încă înainte ca avioane ale Rusiei să decoleze".

În același cadru, Putin și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informație cu privire la Siria.

"Un alt mecanism, internațional, a fost deja creat de noi la Bagdad, la el participă mai multe țări și activitatea sa este una permanentă", a subliniat Putin.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN