Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste în SPANIA! Oamenii care au ieșit în stradă sunt nemulțumiți de RESTRICȚII

Saturday, 23 May 2020, 16:45 Sursă: Realitatea.NET

 În urma unui apel lansat de partidul de extremă dreapta Vox, coloane lungi de maşini şi motociclete au ocupate artere centrale ale principalelor oraşe, după ce organizatorii protestului au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea justiţiei, în condiţiile în care Spania se află în continuare în stare de alertă şi libertatea de circulaţie şi de reuniune este restrânsă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Protestul cel mai amplu a avut loc la Madrid, unde sute autoturisme, unele decapotabile, şi motociclete au parcurs principalele artere ale cartierului central Salamanca, unul dintre cele înstărite ale capitalei şi unde au avut loc în ultimele două săptămâni şi alte proteste organizate de partidele de dreapta. Liderul partidului Vox, Santiago Abascal, care a condus protestul de la Madrid, a susţinut un discurs în care a acuzat guvernul de ''cea mai proastă gestionare a crizei de pe toată planeta'' şi că ar fi ''ascuns informaţii care puteau salva vieţi'', ameninţând totodată executivul condus de Sanchez că îl va da în judecată.

La Barcelona manifestanţi adunaţi în circa 500 de vehicule au format de asemenea o caravană de protest în centrul oraşului, din unele vehicule auzindu-se muzică militară şi imnul Spaniei. Printre alte oraşe în care s-au desfăşurat astfel de proteste se numără Sevilla, Valencia, Murcia sau Logrońo.

Premierul Pedro Sanchez a prezentat miercuri scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19 şi a cerut unitate pentru a ''desăvârşi'' victoria împotriva noului coronavirus. ''Am oprit împreună virusul, trebuie să desăvârşim în unitate această victorie şi trebuie să începem de asemenea uniţi reconstrucţia socială şi economică a ţării'', a spus el în faţa parlamentului, reunit pentru aprobarea unei noi prelungiri a stării de alertă.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19, înregistrând până vineri 28.628 de decese în rândul celor peste 234.824 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus, scrie AGERPRES.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN