Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Prezență masivă a Rusiei în Siria. 25.000 de ruși pe front, de la declanșarea ofensivei din 2015

Wednesday, 22 June 2016, 07:55 Sursă: REALITATEA.NET

Este pentru prima oară când este publicată o cifră oficială despre numărul militarilor și personalului civil care au luat parte la operațiuni militare în Siria.

Legea conferă astfel statutul și avantajele sociale complementare pentru aproape 25.000 de persoane desfășurate la bazele rusești din Siria în timpul operațiunilor, potrivit ministrului adjunct al Apărării, Anatoli Antonov.

Rusia a intervenit din 30 septembrie în Siria cu aviație în sprijinul aliatului său, președintele Bashar al-Assad. Ea dispune de un aerodrom militar la Hmeimim, în nord-vestul țării, și de o bază navală la Tartous.

Moscova a recunoscut că forțe speciale rusești operează pe teritoriul sirian pentru a ajuta aviația rusă să stabilească țintele loviturilor destinate grupurilor "teroriste".

Președintele Vladimir Putin a anunțat în 14 martie retragerea celei mai mari părți a contingentului rus dislocat în Siria, dar Rusia păstrează totuși instalații și oameni la fața locului pentru a supraveghea aplicarea încetării focului, intrată în vigoare în 27 februarie, dar foarte puțin respectată, și pentru a continua să lovească "obiective teroriste" în Siria.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN