Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oraşul în care s-a înregistrat o TEMPERATURĂ RECORD pentru întreaga lume: România nu e departe!

Friday, 30 June 2017, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Etienne Kapikian, meteorolog la MeteoFrance, a postat joi pe Twitter informaţia potrivit căreia în Ahvaz au fost 53.7°C (128.7 grade Fahrenheit), scrie Mediafax. Kapikian spune că temperatura este un record absolut naţional şi este considerată cea mai mare înregistrată vreodată în iunie, în Asia Continentală.

Site-ul Weather Underground a indicat însă că temperatura în oraş a urcat şi mai mult, până la 54 de grade Celsius, 129,2 grade Fahrenheit, la orele locale 4:51 şi 5 pm. Dacă informaţiile sunt reale, 129,2 este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pământ, în timpurile moderne.

Christopher Burt, meteorolog şi istoric la Weather Underground, a analizat extremele caniculare la nivel mondial şi a descoperit că 129,2 grade Farenheit în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016 şi în Valea Morţii din California, în 30 iunie 2013, a fost cea mai mare temperatură din timpurile moderne.

Oficial, Valea Morţii a stabilit recordul pentru cea mai ridicată temperatură, pe 10 iulie 1913, 134 grade Fahrenheit (57 Celsius). Însă Burt aduce critici dure acestei măsurători, concluzionând că nu este posibil aşa ceva dintr-o perspectivă meterologică şi că observatorul meteo a comise erori la măsurare.

Pentru ca Ahvaz să bifeze cea mai ridicată temperatură, aceasta trebuie revăzută de World Meteorological Organization.

Totul se întâmplă la doar o lună după ce în mai multe zone din Orientul Mijlociu au fost înregistrate recordurile lunii mai. Pe 28 mai, în Turbat, Pakistan, au fost 128.3 grade (53.5 Celsius), cea mai mare temperatură din ţară şi record la nivel mondial, pe mai, potrivit meteorologului Jeff Masters, de la Weather Underground.

Toate aceste recorduri reprezintă un semnal de alarmă vizavi de încălzirea globală. Un studiu al National Academy of Sciences din 2016 spune că temperaturile tot mai mari se numără printre evenimentele meteo care pot fi cel mai uşor conectate cu schimbările climatice globale apărute din cauza omului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN