Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Omul care anunţă sfârşitul regimului Vladimir Putin

Tuesday, 28 October 2014, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

Mă tem că preţul care va trebui plătit pentru schimbarea regimului va fi ridicat", spune el într-un interviu acordat AFP, cu ocazia festivalului Joseph Conrad, organizat la Cracovia, în sudul Poloniei, în semn de omagiu pentru scriitorul britanic de origine poloneză.

"Nu există nicio îndoială că acest regim va dispărea, pur şi simplu pentru că este extraordinar de ineficient, este un anacronism istoric", adaugă scriitorul, "părintele" detectivului Erast Fandorin, un amestec de James Bond şi Sherlock Holmes în Rusia ţarilor, înainte de Revoluţia din 1917.

Întrebat despre aparenta eficienţă a puterii ruse în Ucraina, Akunin spune că "nu ştie foarte bine ce se petrece acolo", dar se declară convins că "ameninţarea rusă reprezintă un factor de consolidare a naţiunii ucrainene". Problema principală a Ucrainei este "aceeaşi ca în Rusia: corupţia", adaugă el.

Akunin, care scrie o istorie a Rusiei în opt volume - dintre care două au fost deja publicate - povestită într-un limbaj simplu, accesibil marelui public, crede, ca istoric, că mentalitatea naţiunii ruse de astăzi se explică prin raţiuni foarte vechi. "Totul pleacă de la Hoarda de Aur. Statul rus de astăzi este moştenitorul Imperiului lui Ginghis Han mai degrabă decât al Bizanţului", afirmă el.

Mai mult pe Mediafax.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN